Ny styrelseledamot 2022/2023: Linnéa Karlsson

Namn och utbildning?

Linnéa Karlsson, socionom

Var arbetar du?

-Skolkurator Två F-6 skolor, Vinbergskolan samt Ljungbyskolan i Falkenbergs kommun. Även förtroendevald SSRrepresentant i samverkan kommunal nivå.

Vad brinner du för?

Det är ju så mycket! men ska jag välja en sak, så brinner jag för barns rättigheter! För den lilla människans rätt att bli lyssnad på, sedd och respekterad för vem den än är och för vad den bär med sig för erfarenheter. Att låta varje enskilt barn känna sig sedd och trygg.

Vad  tänker du att du kan bidra med till föreningen och våra medlemmar?

När jag var ny på min post stod jag flera gånger och tänkte "vad gör en kurator? hur ska jag göra detta och vad får jag göra?" Googlehistoriken såg ut ungefär som följande "skolkurator- hur gör man" "vad gör en kurator" "arbetssätt-kurator" "psykosociala perspektiv- vad är det" osv. Jag hade turen att få superfina kollegor som stöttade upp och hjälpte mig på min väg att forma mig själv till hur jag vill arbeta med elever. Men visst hade det skänkt lite ro om det fanns en introduktion eller något som gav en ledtråd i arbetssättet och en linje som alla på nåt sätt följde?

Jag gillar digitala lösningar där tillgängligheten är stor och enkel. Bland annat så utvecklade jag en hemsida för värdegrundsarbetet på skolan som nu används flitigt av klasserna.

Jag vill bidra med någon form av introduktion/ handledning av vad det innebär att arbeta som kurator på en skolarena! Också för att skapa någon slags gemensam bild av vår viktiga yrkesroll.